លោកអ្នកដែលចូលចិត្តពិសានំក្តៅៗ ជាពិសេសនំប៉ោង នំចាខ្វៃ ឬនំប៉័ងលោកអ្នកច្បាស់ជាត្រូវការអ្វីបន្ថែមទៀតដើម្បីបង្កើនរសជាតិនំក្តៅៗនោះ។ របស់ដែលជួយលើករសជាតិឱ្យរឹតតែឆ្ងាញ់គឺ ខ្ទិះស្លឹកតយ។ ខាងក្រោមនេះគឺជារូបមន្តធ្វើខ្ទិះស្លឹកតយដ៏ឆ្ងាញ់ពិសា។
* គ្រឿងផ្សំរួមមាន ៖
- ស្លឹកតយ ២ សន្លឹក
- ខ្ទិះដូង ៣០០ មិលី្លលីត្រ
- ទឹកដោះគោខាប់ ៣ ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករស ១/៤ នៃពែង (អាចដាក់ស្ករតិច ឬច្រើនតាមចំនងចំនូលចិត្ត)
- អំបិលបន្តិច
- ម្សៅពោត ១ ស្លាបព្រាបាយ
- ស៊ុត ៣ គ្រាប់ (យកតែផ្នែកក្រហម)
- ទឹកដោះគោឆៅ ២-៤ ស្លាបព្រាបាយ
- ស្លឹកតយ ២ សន្លឹក
- ខ្ទិះដូង ៣០០ មិលី្លលីត្រ
- ទឹកដោះគោខាប់ ៣ ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករស ១/៤ នៃពែង (អាចដាក់ស្ករតិច ឬច្រើនតាមចំនងចំនូលចិត្ត)
- អំបិលបន្តិច
- ម្សៅពោត ១ ស្លាបព្រាបាយ
- ស៊ុត ៣ គ្រាប់ (យកតែផ្នែកក្រហម)
- ទឹកដោះគោឆៅ ២-៤ ស្លាបព្រាបាយ
* របៀបធ្វើ៖
- ដំបូងត្រូវកាត់ស្លឹកតយជាកំណាត់ៗ ដាក់ចូលក្នុងម៉ាស៊ីទឹកក្រឡុក រួចកិនជាមួយខ្ទិះដូងឱ្យម៉ដ្ត។
- ពូតច្របាច់យកទឹកខ្ទិះ, រួចដាក់ខ្ទិះដូង និងទឹកដោះគោខាប់ចូលឆ្នាំងដាំឱ្យពុះ។
- ឆ្លៀតពេលដាំខ្ទិះដូង យកស្ករស លាយជាមួយម្សៅពោតឱ្យសព្វ ដាក់អំបិលបន្តិច រួចដាក់ស៊ុត ៣ គ្រាប់ (យកតែផ្នែកក្រហម) ហើយវាយបញ្ចូលគ្នាឱ្យសព្វក្នុងចានគោមមួយ។
- នៅពេលដែលទឹកខ្ទិះពុះហើយ ចាក់បញ្ចូលគ្នាជាមួយស្ករសដែលលាយគ្រឿងផ្សេងៗដែលបានរៀបរាប់ខាងលើសន្សឹមៗនិងកូរថ្នមៗ។
- ហើយចាក់ខ្ទិះដូងចូលឆ្នាំងដាំម្តងទៀត ដោយដាក់ភ្លើងតិចៗ កូររហូតដល់ខ្ទិះដូងខាប់រមូត ទើបបិទភ្លើង និងដាក់ទឹកដោះគោឆៅកូរឱ្យសព្វជាការស្រេច។
- ដំបូងត្រូវកាត់ស្លឹកតយជាកំណាត់ៗ ដាក់ចូលក្នុងម៉ាស៊ីទឹកក្រឡុក រួចកិនជាមួយខ្ទិះដូងឱ្យម៉ដ្ត។
- ពូតច្របាច់យកទឹកខ្ទិះ, រួចដាក់ខ្ទិះដូង និងទឹកដោះគោខាប់ចូលឆ្នាំងដាំឱ្យពុះ។
- ឆ្លៀតពេលដាំខ្ទិះដូង យកស្ករស លាយជាមួយម្សៅពោតឱ្យសព្វ ដាក់អំបិលបន្តិច រួចដាក់ស៊ុត ៣ គ្រាប់ (យកតែផ្នែកក្រហម) ហើយវាយបញ្ចូលគ្នាឱ្យសព្វក្នុងចានគោមមួយ។
- នៅពេលដែលទឹកខ្ទិះពុះហើយ ចាក់បញ្ចូលគ្នាជាមួយស្ករសដែលលាយគ្រឿងផ្សេងៗដែលបានរៀបរាប់ខាងលើសន្សឹមៗនិងកូរថ្នមៗ។
- ហើយចាក់ខ្ទិះដូងចូលឆ្នាំងដាំម្តងទៀត ដោយដាក់ភ្លើងតិចៗ កូររហូតដល់ខ្ទិះដូងខាប់រមូត ទើបបិទភ្លើង និងដាក់ទឹកដោះគោឆៅកូរឱ្យសព្វជាការស្រេច។
អាចញ៉ាំជាមួយនំប៉័ង នំប៉ោង ឬនំចាខ្វៃ ជាដើម៕
0 comments:
Post a Comment