* គ្រឿងផ្សំ៖
- ក្រូចសើច
- ម្រេចខ្មៅ
- ស្រាស
- ក្រូចសើច
- ម្រេចខ្មៅ
- ស្រាស
* របៀបធ្វើ៖
- ចិតយកសំបកខៀវរបស់ក្រូចសើចប៉ុណ្ណោះ ហើយចិញ្ច្រាំឱ្យល្អិតៗ។ កុំយកដោយសាច់ស។
- ម្រេចខ្មៅត្រូវកិនឱ្យម៉ដ្ឋ។
- លាយម្រេចជាមួយសំបកក្រូចសើចក្នុងបរិមាណស្មើសាច់គ្នា (មូលប៉ុនក្រូចឆ្មា) ហើយរុំក្នុងក្រណាត់សមួយឱ្យតឹងបំផុត ហើយដាក់ចូលមួយកែវដែលមានគម្រប (២៥០ មិល្លីលីត្រ)។ រួចចាក់ស្រាសចូលកែវនោះកុំឱ្យពេញពេក ហើយគ្របចោល ៧ ថ្ងៃ។
- ចិតយកសំបកខៀវរបស់ក្រូចសើចប៉ុណ្ណោះ ហើយចិញ្ច្រាំឱ្យល្អិតៗ។ កុំយកដោយសាច់ស។
- ម្រេចខ្មៅត្រូវកិនឱ្យម៉ដ្ឋ។
- លាយម្រេចជាមួយសំបកក្រូចសើចក្នុងបរិមាណស្មើសាច់គ្នា (មូលប៉ុនក្រូចឆ្មា) ហើយរុំក្នុងក្រណាត់សមួយឱ្យតឹងបំផុត ហើយដាក់ចូលមួយកែវដែលមានគម្រប (២៥០ មិល្លីលីត្រ)។ រួចចាក់ស្រាសចូលកែវនោះកុំឱ្យពេញពេក ហើយគ្របចោល ៧ ថ្ងៃ។
* របៀបប្រើ៖
បន្ទាប់ពី ៧ ថ្ងៃកន្លងផុតទៅ ត្រូវផឹកស្រាសនោះ ១ ទៅ ២ ស្លាបព្រាបាយមុនអាហារពេលព្រឹករាល់ថ្ងៃ ឱ្យបានរយៈពេល ២ សប្តាហ៍ ជំងឺហឺតនឹងត្រូវបានព្យាបាលជាសះស្បើយ។
បន្ទាប់ពី ៧ ថ្ងៃកន្លងផុតទៅ ត្រូវផឹកស្រាសនោះ ១ ទៅ ២ ស្លាបព្រាបាយមុនអាហារពេលព្រឹករាល់ថ្ងៃ ឱ្យបានរយៈពេល ២ សប្តាហ៍ ជំងឺហឺតនឹងត្រូវបានព្យាបាលជាសះស្បើយ។
0 comments:
Post a Comment